Menu
EUR
Kantoorverlichting LED - Alles wat u moet weten

Kantoorverlichting LED - Alles wat u moet weten

De juiste verlichting op een kantoor is erg belangrijk, het heeft namelijk invloed op de concentratie, productiviteit en het welzijn van medewerkers. Het kiezen van verlichting met de juiste lichtkleur en lichtsterkte is daarom van groot belang. Daarnaast zijn er nog andere factoren die een belangrijke rol spelen. In deze blog leggen we alles uit zodat u makkelijk de juiste keuze kunt maken voor de verlichting op uw kantoor.

Lichtkleur LED kantoorverlichting

Ten eerste is het kiezen van de juiste lichtkleur van belang. LED verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, namelijk warm wit (3000K), helder wit (4000K) en koud wit (6000K). Warm wit is een gezellige lichtkleur met een geel / oranje gloed. Koud wit is een koele lichtkleur met een blauwe gloed. De lichtkleur helder wit zit hier tussenin. Deze lichtkleur is het meest geschikt voor kantoren en voor optimale verlichting in uw kantoor kunt u dus het beste helder wit 4000K kiezen. Deze lichtkleur bevorderd namelijk het concentratievermogen.

UGR waarde en flikkerend licht

Naast de juiste lichtkleur is het belangrijk om te letten op de juiste UGR waarde en de mate van flikkering van het licht. De UGR waarde gaat over de mate van verblinding door een lichtbron. Het staat voor ‘Unified Glare Rating’. Op kantoor kan het erg hinderlijk zijn wanneer er te veel verblinding is. Dit kan zorgen voor concentratieproblemen en vermoeide ogen. De meest geschikte UGR waarde voor kantoren is UGR19. Naast deze waarde is het van belang dat de LED verlichting niet flikkert. Zelfs wanneer het (bijna) niet waarneembaar is kan een kleine hoeveelheid flikkeringen op kantoor al zorgen voor vermoeide ogen, hoofdpijn en migraine. Voor kantoren raden wij daarom aan om gebruik te maken van een flikkervrije LED driver.

De juiste hoeveelheid licht voor op kantoor

Ook de lichtsterkte is van groot belang. De lichtsterkte wordt uitgedrukt in ‘lux’. Dit is de hoeveelheid licht per oppervlakte eenheid. Dit is dus bijvoorbeeld een vierkante meter. De hoeveelheid licht wordt uitgedrukt in ‘lumen’, bij deze eenheid wordt er geen rekening gehouden met het oppervlakte waarover het licht wordt verspreid. Lux is daarom eigenlijk de hoeveelheid licht (lumen) die terecht komt op een bepaald oppervlak, zoals één vierkante meter. Voor kantoren raden wij 500 lux aan. Meer weten? Lees dan deze blog over lumen, vermogen en lux

Voordelen van LED kantoorverlichting

Het belangrijkste voordeel van kantoorverlichting LED is dat u er enorm veel geld mee kunt besparen. LED verlichting is namelijk erg energiezuinig ten opzichte van traditionele kantoor verlichting zoals TL buizen. Naast het feit dat u er geld mee bespaard is het dus ook nog eens een duurzame keuze en kunt u op deze manier bijdragen aan een beter milieu. Een ander belangrijk voordeel van LED verlichting is dat het veel langer mee gaat. Wanneer u uw kantoor voorziet van LED verlichting hoeft u deze verlichting niet vaak te vervangen en kunt u besparen op onderhoudskosten. Verder is LED verlichting dimbaar en bevat het geen schadelijke stoffen zoals kwik.

Geschikte kantoorverlichting LED producten

Zoals hiervoor beschreven moet LED kantoorverlichting voldoen aan een aantal voorwaarden. Op Ledpaneelgroothandel bieden wij verschillende LED panelen aan die hieraan voldoen. Voor kantoren raden wij onze helder witte UGR19 LED Panelen aan: 

Daarnaast raden wij flikkervrije LED drivers aan:

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!