Menu
EUR
LED verlichting bedrijfshal

LED verlichting bedrijfshal

LED verlichting bedrijfshal

De juiste verlichting in een bedrijfshal, zoals een magazijn, is van groot belang. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste verlichting te kiezen. Er moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals de juiste lichtsterkte, de juiste kleurtemperatuur en het voorkomen van schaduwen. In deze blog leggen we u uit wat de voordelen zijn van LED als magazijn verlichting, aan welke eisen de verlichting moet voldoen en welke LED producten het meest geschikt zijn om te gebruiken in uw bedrijfshal. 

Voordelen van LED bedrijfshalverlichting

In magazijnen worden vaak traditionele TL buizen gebruikt. Het nadeel van deze verlichting is dat het erg veel energie verbruikt en dat er veel onderhoud nodig is. Daarnaast heeft TL verlichting vaak last van flikkeringen. Dit kan erg storend zijn tijdens het werken. Het kan namelijk zorgen voor vermoeidheid en een verminderde alertheid. Dit zal de productiviteit verlagen. Een goede oplossing is het vervangen van traditionele verlichting door LED. U kunt zeker 50% aan energie(kosten) besparen. Daarnaast gaat LED verlichting gemiddeld 50.000 branduren mee. Ter vergelijking: een TL buis gaat slechts 10.000 branduren mee. U zult de investering in LED verlichting dus snel terugverdienen. Ook heeft LED verlichting minder last van flikkeringen en is het verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen die geschikt zijn voor diverse toepassingen.

Magazijn verlichting: waar rekening mee houden?

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste magazijnverlichting. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

De juiste lichtsterkte

Voor orderpickers is het van groot belang dat er altijd goed zicht is. Niet alleen op de werkvloer, maar ook bij de producten die ze moeten pakken. Het is dus belangrijk dat ook de stellingen goed worden verlicht. Er is een Europese norm voor het lichtniveau van magazijnverlichting (NEN-EN 12464-1). Er wordt uitgegaan van een gemiddeld lichtniveau van 100 tot 150 lux. Lux gaat over de hoeveelheid licht (lumen) die op een bepaald oppervlak terechtkomt. Een goede richtlijn voor verschillende plaatsen in het magazijn is als volgt:

 

  • Onbemande gangpaden magazijn: 20 lux

  • Bemande gangpaden magazijn: 150 lux

  • Expeditie- en verpakkingsruimten: 300 lux

De juiste lichtkleur

De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). LED verlichting is verkrijgbaar in de lichtkleuren warm wit (3000K), helder wit (4000K) en koud wit (6000K). Voor magazijnen is een koelere kleurtemperatuur het meest geschikt. Voor magazijnen raden wij over het algemeen 4000K aan. Is goed zicht bij de werkzaamheden erg belangrijk? Dan adviseren wij 6000K. Dit licht zorgt voor erg goed zicht dankzij de blauwe gloed.

De juiste kleurweergave (CRI)

Ook de juiste kleurweergave (Color Rendering Index) is van belang. LED verlichting moet van hoge kwaliteit zijn een een CRI van boven de 80 hebben. Wanneer de verlichting hier niet aan voldoet kan dit zorgen voor vermoeidheid bij orderpickers.

Voorkom schaduwen en zorgt voor gelijkmatig licht

Om altijd goed zicht te hebben is het belangrijk dat het licht zo gelijkmatig mogelijk verdeeld is. Zo zijn de stellingen en producten altijd goed zichtbaar. Daarnaast is het belangrijk er voor te zorgen dat er geen vervelende schaduwen ontstaan. Dit kan namelijk het zicht erg beperken. 

Welke LED producten zijn geschikt als bedrijfshalverlichting?

De meest geschikte producten om te gebruiken voor magazijnverlichting zijn LED TL buizen en LED high bays. Wanneer uw magazijn een hoog plafond heeft raden wij vanwege de grote lichtsterkte onze LED high bays aan. Voor verschillende plafondhoogtes kunt u de volgende high bays gebruiken:

 

  • LED high bay 100W: plafondhoogtes van 4 tot 6 meter

  • LED high bay 150W: plafondhoogtes van 6 tot 8 meter

  • LED high bay 200W: plafondhoogtes van 8 tot 10 meter

  • LED high bay 240W: plafondhoogtes van 10 meter en hoger

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!