Home Buitenverlichting en Waterdichte LED Lampen (IP-Waardes)

Buitenverlichting en Waterdichte LED Lampen (IP-Waardes)

Buitenverlichting en Waterdichte LED Lampen (IP-Waardes) De wintermaanden zitten er weer op en het wordt steeds langer licht buiten. Zelfs de temperatuur begint soms lente-achtig te worden. De bomen en planten beginnen binnenkort weer te bloeien en we zullen ons steeds vaker buiten bevinden. Toch ontkomen we er niet aan dat het in de nacht weer donker zal worden. Maar juist daar kunnen we wat aan doen. Met LED buitenverlichting kunt u de tuin, natuur, terrassen, paden, opritten en gevels prachtig verlichten in iedere kleur van de regenboog op een efficiënte en meer milieuvriendelijke manier. Het kan buiten nog wel eens regenen. Daardoor dient buitenverlichting altijd waterbestendig te zijn. Waterdichte LED lampen zijn te herkennen aan hun IP-waarde. Hierover leggen we u later in dit artikel meer uit. 
 

Wat zijn waterdichte LED lampen?

Waterdichte LED lampen zijn zo ontworpen dat er geen water binnen kan dringen. Dit wordt altijd aangegeven met een IP-waarde. IP staat voor ‘Ingress Protection’. Letterlijk vertaald is dit ‘binnendringing beveiliging’. Het geeft de mate aan waarin een lamp beschermd is tegen het binnendringen van stoffen en vloeistoffen van buitenaf. Let voor het kopen van een waterdichte LED lamp dus altijd goed op welke IP-waarde u nodig heeft voor uw omgeving. Voor buitenverlichting raden we altijd een IP-waarde aan van IP65 of hoger. 
Welke IP-waarde heb ik nodig?

Om te kunnen zeggen welke IP-waarde u nodig heeft, moeten we eerst weten waar de verlichting wordt geplaatst. Wilt u de verlichting bijvoorbeeld binnen of buiten plaatsen? En is de ruimte waar u de verlichting plaatst vochtig of juist niet (zoals: een badkamer). We zullen u eerst uitleggen hoe u de IP-waarde af kunt lezen. Een IP-waarde bevat namelijk altijd 2 cijfers. Het eerste cijfer staat voor de bescherming tegen vaste voorwerpen en stof. Het tweede cijfer staat voor de bescherming tegen vloeistoffen zoals water.

Dit kunt u zien in de onderstaande tabel. 
 
Waarde
Eerste cijfer Tweede cijfer
  Bescherming tegen vaste stoffen Bescherming tegen vloeistoffen
     
0 Geen bescherming Geen bescherming
1 Bescherming tegen voorwerpen groter dan 50mm Bescherming tegen verticaal vallende druppels
2 Bescherming tegen voorwerpen groter dan 12,5mm Bescherming tegen verticaal vallende druppels tot een hoek van 15º
3 Bescherming tegen voorwerpen groter dan 2,5mm Bescherming tegen verticale besproeiing tot een hoek van 60º (max. 10L per minuut)
4 Bescherming tegen voorwerpen groter dan 1 mm Bescherming tegen besproeiing uit iedere hoek (max. 10L per minuut)
5 Bescherming tegen schadelijke ophoping van stof Bescherming tegen besproeiing uit iedere hoek (max. 12,5L per minuut)
6 Volledig beschermd tegen stof Bescherming tegen besproeiing uit iedere hoek (max. 100L per minuut)
7 - Waterdicht tot 1 meter diepte (max. 30 minuten)
8 - Waterdicht
9 - Waterdicht onder hoge druk en bij een luchtvochtigheid van 90% of hoger
 

Soorten LED Buitenverlichting

Nu we weten welke verlichting we wel en niet buiten kunnen gebruiken, kunnen we bekijken welke soorten lampen geschikt zijn voor bepaalde omgevingen en toepassingen. Hieronder bespreken we de mogelijke toepassing van de waterdichte LED buitenverlichting en welke IP-waarde hier vaak aan gekoppeld zit. 
 

Verlichten van tuinen en planten

LED Tuinspots en Buitenlampen zijn geschikt om uw tuinen en planten decoratief te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan boomverlichting, heg verlichting of schutting verlichting. De tuinspots worden doorgaans op de grond geplaatst om omhoog te schijnen. Zo kunnen bepaalde objecten extra worden belicht. 

LED Tuinspots en Buitenlampen hebben een IP-waarde van IP66. Dit is nodig om in de buitenlucht te kunnen staan zonder overkapping. Hierdoor kunnen deze lampen tegen de zwaarste regenbuien. 

LED Tuinspot buitenverlichting  LED Buitenlamp buitenverlichtingVerlichten van muren en gevels

Het verlichten van muren en gevels kan een mooi effect geven dat de aandacht trekt van voorbijgangers. Dit kunt u realiseren door een LED Wall Washer of gekleurde LED Schijnwerper te richten op de muur die u wilt verlichten. Deze soorten lampen zijn er voor gemaakt om grote verticale oppervlakte te kunnen belichten. Ze kunnen op de grond of aan een muur worden bevestigd, zodat ze naar boven of naar beneden kunnen schijnen. 

De LED Wall Washers hebben een IP66 waarde en kunnen dus ook alle weersomstandigheden aan. De LED Schijnwerpers hebben een IP65 waarde. We raden aan deze lampen minimaal half beschut te installeren. 

Gekleurde LED Wallwasher  Gekleurde LED schijnwerper / bouwlamp

 
Verlichten van paden, opritten en entrees

Het is verstandig om paden goed te verlichten ten behoeve van de veiligheid. Paden zijn goed te verlichten met schijnwerpers. Deze kunnen gemakkelijk worden gericht op de plek waar licht nodig is. Het is zelfs mogelijk om de lamp aan te laten gaan door middel van een bewegingssensor. Wanneer uw pad een overkapping heeft is het ook mogelijk om een waterdichte LED TL Buis te plaatsen. 

De LED Schijnwerpers hebben een IP65 waarde en dienen minimaal half beschut te worden geïnstalleerd. Dit geldt ook voor de waterdichte LED TL Buis. 

LED Schijnwerpers / bouwlampen buitenverlichting  Waterdichte LED TL Buizen
 


Waterdichte LED Strips

LED strips zijn een uitstekende manier om uw buitenruimtes te verlichten op een creatieve manier. Doordat de waterdichte LED Strips ook in kleuren te bedienen is, kan je gemakkelijk de sfeer aanpassen. Waterdichte LED Strips zijn IP67 en zijn daarmee volledig waterdicht. Ze zijn dus overal te gebruiken. Zelfs in aquaria, vijvers en zwembaden. 

Gekleurde Waterdichte LED strips voor buiten  Witte Waterdichte LED Strips voor buiten
 

Aansluiten van waterdichte LED Buitenverlichting

LED verlichting kan op zichzelf waterdicht zijn. Het is wel belangrijk deze verlichting ook waterdicht aan te sluiten. Dit kan gemakkelijk door een waterdichte connector te gebruiken. Door middel van deze connector kan je de stroomdraden gemakkelijk op elkaar aansluiten zonder een waterdichte lasdoos te gebruiken. Dit scheelt tijd en geld. 

Waterdichte connector voor buitenverlichting


Heb je nog vragen over waterdichte LED buitenverlichting of wat het beste bij uw situatie past. Reageer dan hieronder of neem direct contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder! 
  Jeffrey     20-03-2020 09:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 20.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 19.025 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Helaas is onze showroom gesloten!

Om het welzijn van onze klanten en medewerkers te waarborgen, hebben we onze showroom tijdelijk gesloten. U kunt gewoon via de website bestellen zoals u dat gewend bent. Voor 23:59 besteld? Dan versturen we uw pakket vandaag nog. 
Voor informatie over bestellen of onze producten kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Bedankt voor uw begrip,

Team Ledstores