Home Hoe kunt u duurzaam wonen?

Hoe kunt u duurzaam wonen?

Hoe kunt u duurzaam wonen?

Wat is duurzaamheid?


Duurzaamheid begint steeds meer belangstelling te krijgen. We hebben er allemaal van gehoord, maar niet iedereen weet wat we zelf kunnen doen om duurzamer te leven en op die manier een bijdrage te leveren aan een gezonder milieu. In essentie is duurzaamheid een breed begrip. Duurzaamheid is het in evenwicht brengen van de mens, de natuur en de economie. Het komt er tevens op neer dat we moeten denken aan de uitputting van de aarde. Bij duurzaamheid kunnen we dus denken aan alle inspanningen die we kunnen leveren om het milieu te verbeteren, of op zijn minst vervuiling en uitputting van de aarde zo veel als mogelijk kunnen beperken. Hiernaast moet er bij duurzaamheid ook aan het beperken van de schending van mensenrechten worden gedacht.
Als voorbeeld streven wij bij Ledpaneel Groothandel altijd naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dit doen wij door de milieubelasting, het energieverbruik en de CO2-uitstoot zo veel mogelijk te reduceren en waar dit mogelijk is ook schoon te produceren. Hiernaast letten we ook altijd op de sociale- en milieuaspecten bij het inkopen van producten en diensten. Denk hierbij aan de productie, het transport en het gebruik. We vinden het ook belangrijk om zo min mogelijk energie te verspillen, te recyclen en planten bij iedere 100 bestellingen een boom via Trees for All.

 

Duurzaam wonen & Energie besparen


Dat veel bedrijven tegenwoordig duurzaam ondernemen is een goede ontwikkeling. Maar hoe kan je dit als huiseigenaar eigenlijk zelf doen? Veel mensen willen graag bijdragen aan een gezonder milieu, maar weten niet wat zij kunnen doen. In de meeste gevallen komt het neer op het gezonde verstand gebruiken. Veel duurzame opties lijken een dure investering. En dit is ook zo op de korte termijn. Echter gaat een duurzaam huis ook samen met energiebesparing. En dit betekent direct een kostenbesparing op lange termijn. Duurzaam wonen betaalt zich dus terug en is een win-win situatie. Hier leggen we uit wat u kunt doen om uw huis duurzamer te maken.

 

Reduceer afval, recycle en consumeer duurzaam

De eerste stap die ieder huishouden zou moeten nemen is het reduceren van afval en het recyclen hiervan. Deze methode van verduurzamen kost namelijk niks extra. Zorg ten eerste altijd op wat je in de winkel koopt. Aankopen die je niet of nauwelijks zal gaan gebruiken zijn een verspilling. Let hierbij zo veel mogelijk op hoe een product geproduceerd is en of dit niet overmatig verpakt is.

Hiernaast is het belangrijk dat we de producten die we gebruiken zo vaak mogelijk hergebruiken tot we het weggooien. Door afval te scheiden kan het product na het weggooien weer gerecycled worden en krijgt het een nieuwe functie.

Lees hier hoe u LED lampen kunt recyclen!

 

Energieverbruik beperken

Naast het letten op wat we consumeren, kunnen we ook aandacht besteden aan wat we verbruiken. Dit begint al bij de aankoop van elektrische apparaten. Let bij de aankoop van elektrische apparaten als bijvoorbeeld een wasmachine op het energieverbruik. Als hier bij ieder apparaat in huis rekening mee wordt gehouden, kan dit leiden tot een veel lager stroomverbruik. Ook kunnen we apparaten vaker uitschakelen. Alle apparaten die de hele dag op stand-by staan, leveren gezamenlijk een hoop sluipverbruik. Zet alle apparaten na gebruik dus gewoon weer uit. Haal idealiter ook de stekker uit het stopcontact van apparaten die je niet gebruikt. Dit laatstgenoemde geldt vooral voor opladers. Denk hierbij aan de oplader van de mobiele telefoons en laptops.

Het is hiernaast altijd een goed idee om over te stappen op groene energie!

 

Energieverbruik van verlichting


Verlichting kan een grote kostenpost zijn op het gebied van energieverbruik. Zorg ten eerste dat de aangeschafte verlichting zo zuinig mogelijk is. Gloeilampen halogeenlampen zijn bijvoorbeeld helemaal niet energie-efficiënt en gebruiken dus veel stroom om licht te produceren. Spaarlampen zijn een iets betere optie. LED lampen zijn voor dit probleem de beste optie. LED lampen verbruiken namelijk tot wel 70% minder stroom en gaan veel langer mee dan een gemiddelde gloeilamp. Zo hoef je de lampen ook minder vaak te vervangen. Let hierbij wel op de wattage van de lamp en de lichtopbrengst. Het is zonde om een lamp te kopen die te veel licht geeft. Deze verbruikt namelijk ook meer energie.

Energiezuinige lampen zijn een goed begin om energie te kunnen besparen. Om nog meer te kunnen besparen kunt u de lampen altijd uitschakelen wanneer u geen licht nodig heeft. Dit kan eenvoudig worden opgelost door een bewegingssensor te gebruiken. Zo is het licht alleen aan wanneer nodig.

Bekijk hier al onze LED verlichting opties!

Bekijk hier wat u kunt besparen met LED lampen!

 

Eigen energie opwekken | Energie-neutraal

 

Plaats zonnepanelen! Zonnepanelen zijn erg duurzaam. Zij zetten namelijk zonne-energie om in bruikbare stroom. Zonnepanelen zijn een substantiële investering die zichzelf op den duur terug betaalt. Door dat u met zonnepanelen zelf energie opwekt, bent u niet meer afhankelijk van energieleveranciers. Het meer opwekken dan verbruiken van energie, noemen we energie-neutraal.

 

Isoleren van Muren, Vloer, Bodem en Glas

 

Tot slot is het aan te bevelen om uw muren, vloer, bodem en glas goed te isoleren. Op deze manier hoeft u de verwarming minder te belasten en verbruikt deze minder energie.

 

  Jeffrey     20-06-2019 12:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 20.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 19.025 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Helaas is onze showroom gesloten!

Om het welzijn van onze klanten en medewerkers te waarborgen, hebben we onze showroom tijdelijk gesloten. U kunt gewoon via de website bestellen zoals u dat gewend bent. Voor 23:59 besteld? Dan versturen we uw pakket vandaag nog. 
Voor informatie over bestellen of onze producten kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Bedankt voor uw begrip,

Team Ledstores