Menu
EUR

LED Drivers

Hier vind je alle LED Drivers van Ledpaneelgroothandel

LED verlichting werkt op laagspanning. Daarom is het belangrijk dat de spanning wordt omgevormd van hoog naar laagspanning. Sommige producten hebben een ingebouwde driver. Voor de producten die dit niet hebben dient een LED Driver tussen het stroompunt en de LED verlichting worden geplaatst. Dit is bijvoorbeeld nodig bij alle LED Panelen. 

Hieronder kun je kiezen voor onze standaard drivers, dimbare drivers en flikkervrije drivers. 

Wat is een LED driver?

Een LED driver zorgt ervoor dat de hoge wisselspanning wordt omgezet in lage gelijkspanning. LED verlichting verbruikt minder stroom dan traditionele verlichting, waardoor de lampen zeer gevoelig zijn voor stroomwisseling. Om deze redenen kunnen de lampen niet direct op een stroompunt worden aangesloten. In sommige gevallen zit de driver al in het armatuur gebouwd. Wanneer dit niet het geval is, is er een LED driver nodig. Bij de aanschaf van een driver moet je er goed op letten dat de stroomsterkte in milliampère zo goed mogelijk overeen komt met de stroomsterkte die de LED verlichting nodig heeft om overbelasting te voorkomen. 
 

Verschillende LED Drivers

Het is mogelijk om te kiezen voor een standaard, dimbare of flikkervrije LED Driver. Afhankelijk van de situatie kun je een geschikte driver aanschaffen. Daarnaast kun je kiezen uit een LED driver 12v of 24v. Kies je voor een LED driver 12v, dan wordt de 230V omgezet naar 12v. 

LED driver standaard

Een standaard driver wordt geleverd bij de LED panelen. Deze zet de hoogspanning om in gelijke laagspanning. Bij de lampen waarbij een LED driver nodig is, wordt gebruikelijk de juiste LED driver geleverd. 

LED driver dimbaar

Wanneer je je LED lampen wilt dimmen, heb je hier vaak een dimbare driver voor nodig. Je kunt de LED driver dimbaar omwisselen met de standaard driver. Om de LED verlichting vervolgens daadwerkelijk te dimmen heb je een LED dimmer nodig. 

Flikkervrije LED driver

Flikkervrije drivers verminderen de flikkering van het licht en nemen de negatieve gevolgen van flikkerend licht weg. Flikkerend licht is vaak niet met het blote oog waar te nemen. Onze hersenen merken dit wel, waardoor je last kunt krijgen van hoofdpijn en misselijkheid, wat kan leiden tot een lagere concentratie. Met het gebruik van een camera kun je nagaan of het licht flikkert. Wordt het licht verstoord door zwarte lijnen, dan flikkert jouw verlichting. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!