Menu
EUR

Schakelmateriaal

Maak je woning veilig en praktisch met het gebruik van schakelmateriaal. Dit zorgt ervoor dat je de elektriciteit in huis op een veilige manier kunt bedienen. Schakelmateriaal is de verzamelnaam voor elementen die zijn weggewerkt in de muur of opgebouwde bedieningselementen. Je kunt hierbij denken aan een stopcontact, lichtschakelaar of een dimmer.

 

Verschillende soorten schakelmateriaal

Er bestaan veel verschillende soorten en merken schakelmateriaal. Op ledpaneelgroothandel.nl bieden wij schakelmateriaal aan van de merken Gira en Jung. De producten van deze merken zijn gemaakt van hoge kwaliteit en zijn voorzien van kwaliteitskeurmerken. Van beide merken hebben wij een breed assortiment aan schakelmateriaal. De onderdelen zijn los verkrijgbaar, zodat je jouw eigen schakelmateriaal kunt samenstellen. Hierbij dien je er wel op te letten dat de materialen van een en hetzelfde merk zijn. Schakelmateriaal bestaat uit verschillende elementen. .
 

Het basiselement

Het basiselement is het onderdeel wat in de muur wordt ingebouwd. Dit kan een stopcontact, schakelaar of dimmer zijn. Het basiselement bepaald wat hier op moet worden geplaatst. Dit moet van hetzelfde merk zijn en vaak ook uit dezelfde serie van het merk.

 

Centraalplaat

Wanneer je het basiselement hebt geplaatst, dien je deze af te werken. Dit kun je doen met een centraalplaat, blindplaat, dimmer of een opzetwip.

 

Een afdekplaat

Een afdekplaat is het onderdeel waar je je stopcontact, dimmer of schakelaar net en veilig mee afdekt. Dit is de stijlvolle sierrand gevestigd rondom het schakelmateriaal. De afdekplaten zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen 1-voudig tot 5-voudig en alles hier tussenin.

 

Welke schakelaar heb ik nodig?

In ons assortiment kun je verschillende type schakelaars terugvinden. Welke schakelaar je nodig hebt ligt aan waar je het voor wilt gaan gebruiken.

 

Serieschakelaar

Met een serieschakelaar kun je twee lampen apart of tegelijk aan- en uitzetten. Deze kun je met een 2-voudige wip afdekken.

 

Wissel - Wissel schakelaar

Een wissel - wissel schakelaar wordt vaak gebruikt als hotelschakeling. Je kunt vanaf onderaan de trap de verlichting op de overloop en de gang tegelijkertijd aanzetten. Vervolgens kun je dan vanaf boven de verlichting beneden weer uitzetten.

 

Kruisschakelaar

Met een kruisschakelaar kun je één lamp vanaf meerdere punten bedienen. Het is mogelijk om wissel - wisselschakelaar te verbinden met deze kruisschakelaar. Deze schakelaar wordt vaak gebruikt in een trappenhal. Voor elke situatie bieden wij passend schakelmateriaal aan. Heb je hulp of advies nodig? Aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice.

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!