:
Home Waarom is LED verlichting duurzaam?

Waarom is LED verlichting duurzaam?

Waarom is LED verlichting duurzaam?

U heeft het vast wel eens gehoord: LED verlichting is vele malen duurzamer dan traditionele verlichting. Het is zelfs de meest duurzame verlichting die op dit moment te koop is. Wat maakt LED verlichting nou zo duurzaam? Hier zijn meerdere redenen voor. In deze blog leggen we uit wat er precies wordt verstaan onder duurzaamheid. Ook leggen we uit waarom LED duurzamer is dan traditionele verlichting. 

 

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een erg breed begrip. Het gaat erom dat mens, natuur en economie met elkaar in evenwicht zijn. Een bedrijf dat duurzaam onderneemt houdt daarom rekening met de invloed van activiteiten op mens en natuur. Het gebruik van LED verlichting kan bijdragen aan een beter milieu. We leggen hieronder uit waarom dit zo is. 
 


Laag energieverbruik LED

LED lampen verbruiken veel minder energie dan traditionele lampen. Het energieverbruik is veel lager doordat maar een zeer klein deel van de energie wordt omgezet in warmte. Het grootste deel van de energie, namelijk 95%, wordt omgezet in licht. Bij een gloeilamp is het zo dat juist een heel groot deel van de energie wordt omgezet in warmte. Hierdoor verbruikt een gloeilamp onnodig veel energie. Een LED lamp kan dus evenveel licht produceren als een gloei- of halogeenlamp met maar een klein deel van de stroom. 
 

Lange levensduur LED

LED verlichting heeft een veel langere levensduur dan traditionele verlichting. Een langere levensduur betekent een lagere CO2-uitstoot. Doordat LED verlichting niet heet wordt is de kans op doorbranden veel kleiner dan bij een gloeilamp. Ook kan LED beter tegen schokken en trillingen. LED verlichting kan tot wel 50.000 branduren mee gaan. Een gloeilamp gaat maximaal 1000 branduren mee en een halogeenlamp 3500. Grote verschillen dus. 
 

LED lampen bevatten geen giftige stoffen

Traditionele verlichting bevat schadelijke stoffen zoals kwik. Kwik is schadelijk voor de gezondheid van mensen en wanneer deze lampen worden weggegooid ook voor het milieu. LED lampen bevatten geen kwik. LED lampen zijn namelijk elektronische chips. Hier zijn geen schadelijke stoffen voor nodig. Doordat LED deze stoffen niet bevat is LED verlichting recyclebaar. 90% van de materialen van een LED lamp kunnen worden hergebruikt. Daarnaast straalt LED verlichting geen schadelijke straling uit, zoals UV en infrarood. 
 

Meer weten?

Lees hier meer over de terugverdientijd van LED verlichting

Lees hier meer over duurzaam ondernemen

  Annelies     27-08-2019 14:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 19.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl is onderdeel van Ledstores.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 19.025 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Helaas is onze showroom gesloten!

Om het welzijn van onze klanten en medewerkers te waarborgen, hebben we onze showroom tijdelijk gesloten. U kunt gewoon via de website bestellen zoals u dat gewend bent. Voor 19:00 besteld? Dan versturen we uw pakket vandaag nog.
Voor informatie over bestellen of onze producten kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Bedankt voor uw begrip,

Team Ledstores