:
Home LED verlichting in de tuinbouw

LED verlichting in de tuinbouw

LED verlichting in de tuinbouw

Om een succesvol landbouwbedrijf te hebben is het belangrijk om efficiënt te werken. Een belangrijke stap hierbij is het toepassen van LED verlichting. De overstap naar LED verlichting kan zowel bij tuinbouw- als bij veeteeltbedrijven helpen om aanzienlijk te besparen. De voordelen zijn vooral erg groot voor de tuinbouw. Denk aan toepassing in kassen, verticale landbouw en andere binnenteelt. In deze blog leggen we alle voordelen van LED verlichting in de land- en tuinbouw uit. 


 

Energie besparen

In een tuinbouw- of veeteeltbedrijf is het nodig om gebruik te maken van veel verlichting. Denk aan het verlichten van grote schuren, stallen of kassen. Dit kost erg veel energie en dus ook geld. Met een overstap naar LED verlichting kan veel worden bespaard. LED verlichting heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Er wordt 60 tot 85% aan energie bespaard en onderhoud is niet tot nauwelijks nodig. Een LED lamp gaat namelijk wel 50.000 branduren mee. Daarnaast zijn de lichtniveaus beter, zijn de lampen bestand tegen trillingen en schokken en zijn de lampen niet giftig. LED verlichting is namelijk kwik- en UV-vrij. Traditionele verlichting vervangen door LED is een investering, maar dit zal snel terugverdiend worden. 

 

Veiligheid

Het gebruik van LED verlichting kan bijdragen aan de veiligheid in de landbouw. Om diefstal tegen te gaan is het belangrijk om een bedrijf goed te verlichten. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van traditionele verlichting is het erg duur om de lampen de hele nacht aan te laten. Met LED verlichting is dit vele malen goedkoper en kan de verlichting dus gewoon aan blijven in de nacht. Ook draagt hoogwaardige LED verlichting bij aan de veiligheid voor werknemers. 

 

LED verlichting tuinbouw

Zoals hierboven genoemd heeft LED verlichting voordelen voor zowel de veeteelt als de tuinbouw. Voor de tuinbouw zijn er naast energiebesparing en veiligheid nog meer voordelen die een rol spelen. Wanneer planten worden gekweekt onder LED verlichting kan dit de opbrengst van gewassen verhogen. Hoe dit kan zullen we hieronder bespreken.

 

Planten kweken met LED

In Nederland wordt al jaren geëxperimenteerd met LED licht in de tuinbouw. LED lampen zijn in staat om bepaalde klimatologische effecten die een nadelig effect hebben op de teelt tegen te gaan. Daarnaast is LED verlichting in staat om bepaalde teelt processen juist te versnellen. Het gebruik van LED verlichting kan daardoor de opbrengst van gewassen verhogen. Bij LED lampen is het mogelijk om het kleurenspectrum aan te passen. Op deze manier kan per gewas en per stadia van de plantengroei het meest geschikte licht worden gekozen. Planten hebben in verschillende groeistadia behoefte aan verschillende soorten licht. Blauw licht kan bijvoorbeeld helpen bij het ontkiemen. Rood licht kan de fotosynthese en het bloeien vergemakkelijken. Met LED verlichting is dit makkelijk te regelen, en doordat de lichtkleuren al bij de bron worden gemengt, zal elke plant precies het juiste kleurenspectrum ontvangen. De groei van planten kan op deze manier versneld worden en LED verlichting kan zo zorgen voor een hogere opbrengst van een gewas.

Een voorbeeld is een project van de Belgische supermarktketen Colruyt. Deze supermarktketen heeft een proef gedaan met het kweken van basilicum onder LED lampen. De basilicumplantjes stonden in een tuinbouwkas (zonder glas) onder paars licht. De basilicumplantjes bleken op deze manier wel twee keer zo snel te groeien als in een normale kwekerij. Daarnaast bleek ook de smaak beter te zijn.
 


Op Ledpaneelgroothandel vindt u verschillende producten die geschikt zijn om te gebruiken in de landbouw.

   

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

  Annelies     01-08-2019 14:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 19.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl is onderdeel van Ledstores.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 19.025 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Helaas is onze showroom gesloten!

Om het welzijn van onze klanten en medewerkers te waarborgen, hebben we onze showroom tijdelijk gesloten. U kunt gewoon via de website bestellen zoals u dat gewend bent. Voor 19:00 besteld? Dan versturen we uw pakket vandaag nog.
Voor informatie over bestellen of onze producten kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Bedankt voor uw begrip,

Team Ledstores