Home Li-Fi netwerk: Internet via LED lampen

Li-Fi netwerk: Internet via LED lampen

Li-Fi netwerk: Internet via LED lampen

Draadloze communicatiemiddelen zijn onmisbaar geworden in ons dagelijkse leven. We gebruiken het zonder er stil bij te staan de hele dag door. Het gebruik van deze draadloze communicatiemiddelen is minstens net zo gewoon geworden als het gebruik van water en elektriciteit. We zijn dus steeds meer en meer afhankelijk van technologie die er voor zorgt dat gegevens efficiënt worden overgedragen. Desondanks de sterke vooruitgang en innovatie op dit vlak hebben de meeste systemen maar een bepaalde capaciteit. Radiogolven hebben maar een beperkt spectrum dat geschikt is voor draadloze gegevensoverdracht.

Het verzenden van gegevens gaat middels elektromagnetische golven (radiogolven). Deze manier is schaars en duur. Er zal een moment komen dat deze technologie niet meer aan de vraag naar datatransmissie kan voldoen. Om te kunnen voldoen aan deze behoefte moeten we gaan denken aan alternatieven. De oplossing voor het probleem komt voor sommigen uit een onverwachte hoek. Wat als we onze LED lampen kunnen gebruiken om verbinding te maken met het internet?

 

Wat is Li-Fi?


LED lampen kunnen data verzenden via licht. Maar hoe doen LED lampen dit? Licht is ,net als radiogolven, een onderdeel van het elektromagnetische spectrum. Dit spectrum omvat al het licht van gammastraling tot radiogolven. Echter is het voor ons mensen zichtbare licht een heel klein onderdeel hiervan. Dit is weergeven in de onderstaande afbeelding.
Elektromagnetische spectrum
Li-Fi-technologie maakt gebruik van zichtbare lichtcommunicatie, ofwel Visible Light Communication (VLC). VLC maakt, op zijn beurt, gebruik van zichtbaar licht uit het elektromagnetisch spectrum om informatie te verzenden. Li-Fi bestaat uit meerdere lampen die een draadloos netwerk vormen. De bandbreedte van Li-Fi wordt geschat op meer dan 1000 keer de grootte van het radiospectrum. Uit onderzoek is gebleken dat Li-Fi meer dan 100 keer sneller is dan Wi-Fi. Li-Fi kan vandaag de dag al snelheden halen van 10 Gigabit per seconde. In dat geval is de LED lamp dus de nieuwe router.

Li-Fi komt voort uit vier jaar onderzoek in Schotland door professor Harald Haas en zou ertoe moeten leiden dat draadloze communicatie onderdeel wordt van LED-verlichting. In feite zou elk lichtgevend object, zoals TV of Lamp, gebruikt kunnen worden als een draadloze Li-Fi hotspot.

 

Hoe werkt een Li-Fi netwerk?


Wanneer er een elektrische stroom wordt toegepast op een LED-lamp, wordt er een lichtstroom (fotonen) uit de lamp uitgestraald. LED-lampen zijn halfgeleider-apparaten, wat betekent dat de helderheid van het licht dat er doorheen stroomt met extreem hoge snelheden kan worden gewijzigd. Dit stelt ons in staat om een signaal uit te zenden door het licht met verschillende snelheden te moduleren. Het signaal kan dan worden ontvangen door een detector die de veranderingen in lichtintensiteit (het signaal) als gegevens interpreteert. De intensiteitsmodulatie (het snel flikkeren van het licht) is niet zichtbaar voor het menselijk oog en dus is de communicatie net zo naadloos als andere radiosystemen, waardoor de gebruikers kunnen worden aangesloten op plaatsen waar licht met LiFi-licht is toegelaten.

Deze techniek maakt het mogelijk om gegevens van een LED-lamp met hoge snelheid te verzenden. Het potentieel van Li-Fi is veel groter dan we ons nu kunnen voorstellen. Met dit wordt licht een nieuwe intelligente taal en kan het een aantal uitdagingen oplossen:

Snelheid & Bandbreedte: LiFi kan gegevens sneller leveren dan conventionele communicatiemiddelen. Deze technologie van de volgende generatie zal draadloos verder gaan dan de huidige mogelijkheden.

Veiligheid: Er is internet als er licht is. De signalen kunnen niet door muren of andere structuren heen. Hackers kunnen jouw netwerk dus niet binnendringen vanaf een externe locatie.

Efficiëntie: Li-Fi werkt op basis van zichtbare lichttechnologie. Voor huizen en bedrijven die gebruik maken van LED-verlichting, kan het echt kosten- en energiebesparend zijn en interferentievrije communicatie mogelijk maken.

Het is nu nog niet beschikbaar voor consumenten om een Li-Fi netwerk aan te leggen. Maar wij kijken er met hoge verwachtingen naar vooruit.

Tips:
  Jeffrey     07-06-2019 09:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 20.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 19.025 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Helaas is onze showroom gesloten!

Om het welzijn van onze klanten en medewerkers te waarborgen, hebben we onze showroom tijdelijk gesloten. U kunt gewoon via de website bestellen zoals u dat gewend bent. Voor 23:59 besteld? Dan versturen we uw pakket vandaag nog. 
Voor informatie over bestellen of onze producten kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Bedankt voor uw begrip,

Team Ledstores