Home Over LED verlichting

Over LED verlichting

Geschiedenis van LED

In 1962 vond Nick Holonyak Jr. de eerste LED met zichtbaar spectrum (rode diode) uit. Sindsdien zijn verschillende andere LED-kleuren uitgevonden en uiteindelijk ook het witte licht. LED, een ooit dure luxe, is niet alleen betaalbaarder, maar ook energiezuiniger geworden. LED lampen hebben een levensduur van 50.000 uur en gaan over het algemeen langer mee dan welke andere lamp dan ook op de markt. In 2012 werden er meer dan 49 miljoen LED Producten geïnstalleerd in de VS, met een vermindering van de jaarlijkse energiekosten van ongeveer $675 miljoen (± €580.840.000). Dit aanzienlijke bedrag getuigt van de efficiëntie van LED Verlichting en het vermogen dat deze op lange termijn heeft (en bespaart). Sinds 2012 is LED Verlichting alleen maar verbeterd op het gebied van levensverwachting en laag energieverbruik en kan worden gekocht tegen steeds goedkopere prijzen omdat de concurrentie wereldwijd groeit.

 


Technische toelichting 

Een lichtdiode (light-emitting diode, LED) is een twee-aderig halfgeleide lichtbron. Het is een p-n verbindingsdiode die licht uitstraalt wanneer deze wordt geactiveerd. Wanneer gepaste stroom op de draden wordt toegepast, kunnen elektronen recombineren met elektron-gaten in het apparaat, waardoor energie in de vorm van fotonen vrijkomt. Dit effect wordt elektroluminescentie genoemd, en de kleur van het licht (corresponderend met de energie van het foton) wordt bepaald door de energiebandkloof van de halfgeleider.Voordelen van LED

Redenen om op LED Verlichting over te stappen zijn veelvoudig. LED Verlichting is niet alleen goed voor uw bedrijf en voor u persoonlijk, maar ook voor het milieu en de maatschappij als geheel. Hier zijn een aantal voordelen die alleen LED Verlichting u kunt opleveren:

► 50000 branduren: Door de lange levensduur (bijna 20 keer langer dan conventionele verlichting) kunt u LED Verlichting bijna 6 jaar lang gebruiken. Dit helpt ook bij het verminderen van de impact op het milieu die gepaard gaat met de productie van nieuwe producten en het langzaam verdwijnen van oude lampen.

► Eneriebesparend: LED Verlichting kan niet alleen meer licht genereren dan conventionele verlichting, ze doen dat ook bij een zeer lage spanning. Zo verbruiken ze 60-80% minder energie dan conventionele verlichting.

► Minimaal onderhoud: LED Verlichting heeft door de lange levensduur weinig onderhoudskosten nodig. Overschakelen naar LED betekent dat u niet langer te maken heeft met: kosten van tijd om een lichtstoring te melden, kosten van nieuw vervangend materiaal, kosten voor het installeren van nieuw materiaal.

► Lage CO2- uitstoot: Wist u dat de helft van onze CO2-voetafdruk te wijten is aan elektriciteit? Als u overschakelt naar LED verbuikt u slechts een fractie van het verbuik van conventionele verlichting. Door eenvoudig in uw bedrijf (of thuis) LED Verlichting te installeren, kunt u de CO2-uitstoot met 6 ton per jaar verminderen. Zes ton koolstofemissie komt overeen met 700 liter benzine.

Geen opwarming: In tegenstelling tot conventionele verlichting, verwarmt LED Verlichting niet, dus blijven ze koel. Daarom verlaagt het de druk op uw koelsysteem tijdens warme dagen en is het ideaal voor ruimtes waar de temperaturen koel moeten blijven (zoals barren in cafe’s).

► Geen schadelijke stoffen: LED Verlichting bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik of andere giftige stoffen. In tegenstelling tot fluorescentielampen zou de verwijdering ervan niet schadelijk zijn voor het milieu.

► Geen UV-straling: LED Verlichting produceert weinig tot geen UV-straling die schadelijk kan zijn voor stoffen en ander gevoelig materiaal. UV-licht kan ervoor zorgen dat niet-resistente materialen en oppervlakten verbleken of verkleuren.

 

LED Producten die wij verkopen

 

 

LED Panelen

Onze LED panelen zijn een van onze meest verkochte producten. Wij bieden LED Panelen in verschillende maten en kleurtemperaturen aan. Al onze LED Panelen zijn optioneel dimbaar, inclusief kleurwisselende Panelen (RGB+CCT).

 

Downlights

Onze LED Downlights zijn slanke inbouwpanelen, rond of vierkant van vorm. In ons assortiment hebben wij downlights in verschillende maten, vormen en varianten. Al onze LED Downlights worden geleverd met een transformator. Dit betekent dat ze direct op 220V werken en dimbaar zijn.  

Rail VerlichtingIn onze categorie LED Rail verlichting vindt u ook track rails en connectoren om track rails te verlengen (waarmee u meerdere track rails ook om een hoek met elkaar kunt verbinden). Ze zijn handig voor wanneer u de richting van het licht wilt kunnen aanpassen om bijvoorbeeld een product/ object te belichten.
 

Highbays


Onze Highbays zijn geschikt voor plafonds die hoger zijn dan 6 meter. Daarom zijn ze bijzonder geschikt voor gebruik in ruimtes waar veel licht nodig is, zoals magazijnen, gymnastiekzalen, fabrieken en garages.


 

Bulbs

In ons assortiment vindt u onze LED Lampen die verkrijgbaar zijn in Natuurlijk Wit en Warm Wit. Onze van kleur veranderende lampen zijn dimbaar en hebben een breed scala aan kleuren. 

TL Buizen (TL T8)


In tegenstelling tot de traditionele tl-buizen leveren onze LED TL buizen alleen licht naar beneden. Dit type LED Verlichting maakt efficiënter gebruik van het licht. Met de LED TL T8-buis bespaart u ten minste 55% op het verbruik in vergelijking met traditionele TL-lampen, zonder dat dit ten koste gaat van het lichtrendement. 

LED Inbouwspots

Onze Spots zijn er in twee categorieën: GU10 en ingebouwd. De GU10 spots worden vastgezet, terwijl de inbouwspots kantelbaar zijn. Onze inbouwspots kunnen in een holle opening in het plafond worden gemonteerd. Onze spots zijn ook verkrijgbaar in RGB+CCT en maken gebruik van de nieuwste LED-industrietechnologie: COB (Chips on Board).
 

Filament lampen


In ons assortiment bieden wij ook gloeilampen aan. Dit zijn gloeilampen die een zeer warm en diffuus licht produceren. Deze gloeilampen zijn perfect voor het creëren van een warme en kalmerende sfeer.

 

Floodlights (met en zonder sensor)Onze Floodlights zijn breed- en hogedruklampen. Ze zijn perfect voor het verlichten van gebieden buiten, zoals opritten. Wij verkopen ook draagbare opties.
 

LED Strips

Het gebruik van LED-strips is bijna eindeloos. Ze kunnen worden gebruikt voor sfeerverlichting, maar ze zijn ook perfect als hoofdverlichting. Voor de buitenlucht hebben we ook een volledig waterdichte strook. Onze LED-strips zijn verkrijgbaar in warm wit, natuurlijk wit, koud wit of veelkleurig (RGB).

 
mail Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op
Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 14.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2019 - Ledpaneelgroothandel.nl is onderdeel van Ledstores.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 14.450 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Wilt u onze led verlichting laten installeren?

Geen enkel probleem, wij werken met honderden erkende en betrouwbare installateurs ? U kunt hierboven zoeken naar de dichtsbijzijnde installateur bij u in de buurt.

Sluiten

Besparingscalculator
 
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten