Home Het recyclingsproces van LED Verlichting

Het recyclingsproces van LED Verlichting


Het recyclingproces van LED verlichting

We gebruiken steeds meer LED verlichting omdat het duurzamer en beter voor het milieu is. Maar weten we wel wat er gebeurt met onze gebruikte LED lampen? LED verlichting heeft een langere levensduur en is tegelijkertijd besparend. Het is dan ook onmiskenbaar dat LED verlichting het perfecte alternatief is voor traditionele verlichtingssystemen.

Het is belangrijk om te weten hoe de waardevolle materialen die in deze verlichtingsproducten zijn verwerkt, gerecycled en teruggewonnen kunnen worden. Met behulp van de huidige e-waste recyclingtechnieken zouden LED specifieke materialen, zoals halfgeleiders als gallium, zeldzame aardmetalen zoals yttrium, lanthaan of europium en edele metalen verloren gaan en in ons milieu belanden.


Meer dan 90% van een LED lamp is recyclebaar!
 

Hoe werkt het recyclen van LED verlichting?

Door het terugwinnen van glas, kunststoffen en metalen die zich in de LED-producten bevinden kan tot wel meer dan 90% gerecycled worden. De LED-verpakkingen worden eerst behandeld, zodat onzuiverheden kunnen worden verwijderd. Deze onderdelen kunnen gemakkelijk worden gedetecteerd door hun intense fluorescentie onder Uv-licht. Zolang er echter geen gebruiksklare methoden beschikbaar zijn om de kritische elementen van LED's terug te winnen, kunnen ze worden verzameld en opgeslagen met behulp van de gemeenschappelijke procedure voor afvalfosforen van fluorescente lampen.

Daarna wordt de LED lamp geplet en worden de verschillende componenten gescheiden. Van hieruit wordt het glas door een magnetisch veld geleid dat alle aanwezige ferrometalen (ijzenhoudende metalen) kan verwijderen. Om het aluminium en lood in LED lampen te verwijderen, blaast een non-ferrometaalafscheider lucht op het gebroken glas om het metaal door een aparte goot te leiden. Het glas en aluminium kan dan in andere producten worden gebruikt.

Omdat glas tijdens de recycling niet wordt afgebroken, kan het vele malen worden gerecycled. De ingezamelde elektronische componenten worden overgedragen aan e-waste recyclers die het koper uit de elektromagnetische spoelen halen.


 

Waarom is het belangrijk om LED lampen te recyclen?

Ondanks LED verlichting een levensduur heeft die aanzienlijk langer is dan 10 jaar, zal iedere LED lamp vroeger of later bijdragen aan de elektronische afvalberg die in onze samenleving voortdurend groeit. Vooral nu de hoeveelheid LED verlichting op de markt alleen maar groter wordt.

LED verlichting is milieuvriendelijk, maar het is van cruciaal belang om de belangrijkste elementen van LED’s terug te winnen en te voorkomen dat de waardevolle elementen in de LED’s verloren gaan. Sommige stoffen kunnen gevaarlijk zijn voor het milieu en tevens gezondheidsproblemen veroorzaken. Hierdoor is het belangrijk dat LED apparatuur niet zomaar op stortplaatsen terecht komt.

De vraag naar LED verlichting neemt ieder jaar toe. Het is hierdoor niet meer dan logisch dat het recycling proces steeds verder moet worden geoptimaliseerd.Tip:
  Jeffrey     09-05-2019 13:24     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Sylvie S. -  16-04-2020

Bonjour Qu'en est il des plafonnier qui inondent le marche ou les led sont integrées dans une coque plastique qu'il faiut jeter avec la led? Est ce bien raisonnable ecologiquement parlant?

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 20.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 19.025 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Helaas is onze showroom gesloten!

Om het welzijn van onze klanten en medewerkers te waarborgen, hebben we onze showroom tijdelijk gesloten. U kunt gewoon via de website bestellen zoals u dat gewend bent. Voor 23:59 besteld? Dan versturen we uw pakket vandaag nog. 
Voor informatie over bestellen of onze producten kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Bedankt voor uw begrip,

Team Ledstores