:
Home 5 Tips voor een duurzaam bedrijf

5 Tips voor een duurzaam bedrijf

5 Tips voor een duurzaam bedrijf

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Regelmatig gaat het nieuws over de klimaatverandering. Volgens het overgrote deel van de wetenschappers wordt deze klimaatverandering vooral veroorzaakt door de mens. Door de verbranding van fossiele brandstoffen komt er veel CO2 in de lucht. Dit zorgt voor opwarming van de aarde. Veel bedrijven zijn zich hiervan bewust en doen al aan ‘duurzaam ondernemen’. Hoe kunt u met uw bedrijf bijdragen aan een beter milieu? In deze blog geven we 5 tips om uw bedrijf duurzamer te maken. 


 


Tip 1: Afval scheiden

De eerste tip voor een duurzaam bedrijf is het scheiden van afval. Zet meerdere prullenbakken neer met een duidelijke beschrijving van wat er in mag. Het scheiden van afval zorgt ervoor dat er meer gerecycled kan worden en er minder restafval wordt verbrand. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit zal een positief effect hebben op het milieu.
 

Tip 2:  Zorg voor passend verpakkingsmateriaal

Veel bedrijven gebruiken standaard verpakkingsmateriaal voor verschillende producten. Vaak is dit verpakkingsmateriaal daardoor veel te ruim. Er kunnen daardoor minder pakketten tegelijk vervoerd worden. Dit is natuurlijk erg slecht voor het milieu. Ook worden er grotere hoeveelheden papier en plastic gebruikt. Het is dus belangrijk om passend verpakkingsmateriaal te gebruiken. Naast de positieve effecten op het klimaat zorgt het ook voor minder kosten doordat er meer pakketten tegelijk vervoerd kunnen worden. 
 

Tip 3: Stap over op LED verlichting

Een belangrijke stap richting een duurzamer bedrijf is het overstappen op LED verlichting. Hier kan namelijk erg veel energie mee worden bespaard. LED verlichting verbruikt veel minder stroom dan traditionele verlichting, zoals gloei- en halogeenlampen. Wanneer u 10 gloeilampen zou hebben zou dit per jaar zorgen voor een CO2-uitstoot van 456 KG. Vervangt u deze lampen door LED, dan zorgt dit slechts voor een CO2-uitstoot van 45 KG per jaar. Het verschil is dus erg groot, zeker wanneer u een grote hoeveelheid lampen gaat vervangen. Dit is in een bedrijf natuurlijk vaak het geval. Naast het positieve effect op het milieu kan er ook veel geld worden bespaard. Het aanschaffen van LED is een investering, maar door het lage energieverbruik wordt dit erg snel terugverdiend en bespaart u dus alleen nog maar. Wilt u meer informatie over waarom LED verlichting duurzaam is? Lees dan onderstaande blog.

Waarom is LED verlichting duurzaam?
 

Tip 4: Zorg dat verlichting en verwarming uitgeschakeld zijn wanneer het niet wordt gebruikt

LED verlichting verbruikt veel minder stroom dan traditionele verlichting, maar toch is het zonde als de verlichting aan staat wanneer het niet wordt gebruikt. Gebruik daarom een sensor voor de verlichting. Wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd schakelt de verlichting uit. Let wel op dat deze sensor niet te krap staat ingesteld. Dit kan namelijk erg vervelend zijn voor werknemers. Stel de tijd echter ook niet te ruim in, want dan zal er maar weinig bespaard worden. Daarnaast kan er ook bespaard worden door de verwarming niet onnodig aan te zetten. Zorg er dus altijd voor dat deze uitgeschakeld is wanneer er niemand aanwezig is.
 

Tip 5: Zonnepanelen

Door gebruik te maken van zonnepanelen kunt u zelf energie opwekken voor uw bedrijf. Een zonnepaneel zet zonne-energie om in stroom. Binnen 2 tot 3 jaar heeft een paneel meer CO-2 uitstoot bespaard dan het kostte om het paneel te maken. Na deze periode heeft het dus alleen nog maar een positief effect op het milieu. 

  Annelies     27-08-2019 14:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 19.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl is onderdeel van Ledstores.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 19.025 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn inclusief BTW

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Helaas is onze showroom gesloten!

Om het welzijn van onze klanten en medewerkers te waarborgen, hebben we onze showroom tijdelijk gesloten. U kunt gewoon via de website bestellen zoals u dat gewend bent. Voor 19:00 besteld? Dan versturen we uw pakket vandaag nog.
Voor informatie over bestellen of onze producten kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Bedankt voor uw begrip,

Team Ledstores