Home Tips en tricks voor het dimmen van uw LED-verlichting

Tips en tricks voor het dimmen van uw LED-verlichtingWaarschijnlijk kent u alle voordelen van LED-verlichting ten opzichte van conventionele lampen - minder energieverbruik, minder energiekosten, een veel langere levensduur, zo gaat de lijst verder. Mogelijk bent u om deze redenen al op LED overgeschakeld - goede stap! Misschien mist u soms echter de gezellige sfeer die de verlichting van uw oude lampen creëerde.
Als dat het geval is, zijn wij in staat uw dag te maken.
Wist u dat (bijna) alle LED lampen en panelen dimbaar zijn? Dit betekent dat u dezelfde uitnodigende, comfortabele sfeer kunt creëren als u dacht op te geven bij het overschakelen op de LED. Leest u verder  je dit kunt bereiken.

1. Welke soorten LED-verlichting zijn dimbaar - en welke zijn (nog) niet dimbaar?
Allereerst goed nieuws. Al onze LED panelen zijn dimbaar. Hetzelfde geldt voor

- LED-downlights
- LED-strips
- en onze filament gloeilampen.

U hoeft alleen op te letten bij de aanschaf van een LED bulb: Deze zijn niet allemaal dimbaar.
Overweeg in dit geval te kiezen voor een RGB+CCT licht. Dit zijn dimbare LED lampen die niet alleen gedimd kunnen worden, maar ook van kleur kunnen worden veranderd, waardoor u de sfeer in uw kamer nog beter kunt regelen.
Vergeet niet: Elke RGB+CCT Light is dimbaar, de andere moeten vooraf op dimbaarheid worden gecontroleerd.


2. Het belangrijke deel: Hoe dimt u uw LED lampen?
Nu u ervoor gezorgd hebt dat uw lamp dimbaar is, kunt u leren hoe u uw LED-verlichting daadwerkelijk kunt dimmen. Afhankelijk van het type LED dat u gebruikt, heeft u mogelijk een andere set-up nodig om uw lamp aan te sluiten op een dimregelaar. In ieder geval moet u een dimbare driver en een type afstandsbediening of een geschikte dimbare lichtschakelaar aanschaffen.

Optie 1:
U beschikt over een éénkleurig type dimbare LED lamp, bijv. een Standaard Lumen LED Paneel met 40W in de kleur warm wit. Om dit soort licht te dimmen, kunt u kiezen tussen de volgende twee stuurprogramma's: 


- De 1-10V driver wordt aangesloten op een dimbare lichtschakelaar (soms inclusief afstandsbediening) en kan worden aangesloten op maximaal 17 panelen. Dit is het goedkopere alternatief van de twee opties voor de bestuurder. Omdat de kabel van deze driver echter te kort is voor de meeste aansluitingen, heb je een relatief lange voedingskabel nodig om deze driver aan te sluiten op de lichtschakelaar en het LED-licht. Dus als u nog geen stroomkabel heeftt geïnstalleerd, kunt u kiezen voor een ander stuurprogramma (zie hieronder).

- De 2.4GHZ De RF / WiFi draadloze controller van MiLight, in combinatie met een Meanwell driver, wordt aangesloten met een corresponderende rgbww 4 zone afstandsbediening of muurbediening. Deze hebben een signaalbereik tot 30 meter en kunnen worden aangesloten op een onbeperkt aantal LED-verlichting. Voor elke LED-verlichting of -paneel hebt u echter een aparte driver nodig. De aansluitkabel van de driver is ook lang genoeg om een extra stroomleiding overbodig te maken. Met een bijbehorende MiLight WiFi-module kunt u zelfs uw lampen dimmen met uw smartphone!


Optie 2:
U beschikt over een RGB+CCT (veelkleurig) type LED-licht, bijvoorbeeld een LED strip RGB+CCT. In dit geval heeft u alleen een controller nodig om uw verlichting te dimmen - geen driver nodig (let op: heeft u een RGB+CCT bulb, dan is de controller al ingebouwd). U kunt kiezen voor een rgbww 4 zone afstandsbediening of een muurbediening
U kunt niet alleen de helderheid van deze lampen (d.w.z. dimmen), maar ook de kleuren aanpassen - zo kunnen tot 16 miljoen verschillende kleuren worden gecreëerd. Met een extra wifi-module kunt u uw lampen ook comfortabel via wifi aansturen en de stemming overal in het gebouw regelen.


3. Opklappen: Wat u moet onthouden uit dit artikel

- Controleer of de LED-lampen die u overweegt te kopen inderdaad dimbaar zijn voordat u ze aanschaft.

- Zorg ervoor dat u de juiste driver kiest voor de aansluiting in uw ruimte (met speciale aandacht voor de configuratie van uw elektriciteitskabel) en uw vereisten.

- Voor maximale flexibiliteit en de meeste mogelijkheden om te dimmen, overweeg dan de aanschaf van RGB+CCT LED lampen.

- Om een mooie, sfeervolle verlichting met LED lampen te realiseren, is het de moeite waard om te investeren in dimbare LED lampen en de bijbehorende apparatuur (d.w.z. drivers en controllers). De hele set-up is vaak iets duurder, maar het is een duurzame investering en duurzaam voor het milieu en uw welzijn!
 
    06-07-2018 15:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 20.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 19.025 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Helaas is onze showroom gesloten!

Om het welzijn van onze klanten en medewerkers te waarborgen, hebben we onze showroom tijdelijk gesloten. U kunt gewoon via de website bestellen zoals u dat gewend bent. Voor 23:59 besteld? Dan versturen we uw pakket vandaag nog. 
Voor informatie over bestellen of onze producten kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Bedankt voor uw begrip,

Team Ledstores