Home Kleine stappen richting een duurzame wereld

Kleine stappen richting een duurzame wereld

Kleine stappen richting een duurzame wereld

Ons energieverbruik verminderen door het gebruik van LED verlichting

Vandaag is het World Environment Day. We vieren deze dag in uitzonderlijke tijden waarin de natuur ons een boodschap stuurt. Ondanks alle technologische innovaties en ontwikkelingen in de wetenschap en economie zijn wij als mensen een groot onderdeel van de natuur. We hebben de verantwoordelijkheid om er beter voor te zorgen en duurzamere keuzes te maken. Eén kleine maar significante keuze kan zijn om uw oude verlichting te vervangen door meer milieuvriendelijke LED verlichting.

Nu de lockdowns fabrieken gesloten hebben, auto’s van de weg hebben gehaald en vliegtuigen op de grond hebben gehouden is de wereldwijde luchtvervuiling enorm afgenomen. In grote steden waar normaal de lucht grijs is door de smog is weer een heldere blauwe lucht te zien. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat er een link is tussen luchtvervuiling en covid-19. Deze onderzoeken laten zien dat mensen die op vervuilde plekken hebben geleefd meer kans hebben om te overlijden aan het coronavirus.

Wanneer we uiteindelijk weer terug gaan naar ons normale leven zal dit het ‘nieuwe normaal’ zijn. Veel dingen zijn veranderd en zullen blijven veranderen in ons dagelijks leven, onze werkplekken en de manier waarop we reizen. Het is de ideale tijd om onze relatie met de natuur opnieuw te bekijken en misschien wel te herzien.

Zorg beter voor de natuur en maak milieuvriendelijke keuzes

Nu we even niet meer alles kunnen doen wat we willen, verlangen veel mensen naar de situatie zoals deze was voor het virus. Toch hebben veel van ons zich ook beseft wat nu echt belangrijk is. Hebben we echt alles nodig wat we om ons heen hebben? Wat als we kwaliteit boven kwantiteit verkiezen? De duurzame optie in plaats van de goedkoopste optie? Als we meer nadenken over hoe we consumeren en kleine veranderingen maken in onze gewoontes kunnen we toeleven naar een duurzamer milieu.

Of het nu thuis is of op het werk, energieconsumptie is één van de grootste uitgaven. Zeker in de delen van de wereld waar verwarming en verlichting nodig is voor vele maanden per jaar. Wanneer het gaat over verlichting is het voor ons allemaal mogelijk om een energie efficiënte keuze te maken.

Kies slim en ga voor LED verlichting

LED verlichting is één van de meest energie efficiënte soorten verlichting. Ook is het een technologie die zich snel ontwikkeld. LED verlichting van goede kwaliteit gaat langer mee, is duurzamer en heeft een vergelijkbare of betere licht kwaliteit dan andere soorten verlichting. Verschillende soorten LED verlichting gaan 20.000 tot 50.000 branduren mee. Het gebruik van LED verlichting kan het energieverbruik met wel 80% verminderen. Het is dus een makkelijke manier om zowel energie als geld te besparen.

Voor bedrijven zijn de voordelen van energiebesparende verlichting duidelijk:

  • Veel technieken om energie te besparen zijn innovatief en makkelijk te gebruiken.

  • Energie besparen is een manier om zaken te doen op een sociaal verantwoorde manier.

  • Energie besparen is de eerste stap richting een CO₂ neutrale onderneming.

  • U zult de kosten van energiebesparende maatregelen van de lijst met erkende maatregelen binnen 5 jaar terug verdienen *.

 

* De Nederlandse overheid heeft een lijst opgesteld met erkende energiebesparende maatregelen. Deze maatregelen hebben een terugverdientijd van minder dan 5 jaar. De installatie van LED verlichting staat op deze lijst.

Verschillende soorten LED lampen voor elk soort gebruik

Tijdens de lockdown hebben velen van ons tijd gehad om wat aan het huis te doen. Ook hebben veel bedrijven deze tijd gebruikt om bijvoorbeeld kantoren en winkels te renoveren. 

Renovaties zijn de perfecte gelegenheid om verlichtingssystemen te vervangen. Wij bieden een divers assortiment aan van thuisverlichting en industriële verlichting. LED panelen en LED downlights zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor kantoren en andere commerciële toepassingen. LED highbays en LED breedstralers zijn geschikt voor industrieel gebruik. Onze LED railverlichting wordt vaak gebruikt in winkels en galerijen om objecten te accentueren. LED strips en LED spots zijn erg geschikt om thuis te gebruiken.

Welke verlichting je ook nodig hebt, wij hebben een oplossing die je helpt bij het maken van een duurzame en milieuvriendelijke keuze en het besparen van energie en geld.

    02-06-2020 09:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 14 dagen
Meer dan 20.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 19.025 Beoordelingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Helaas is onze showroom gesloten!

Om het welzijn van onze klanten en medewerkers te waarborgen, hebben we onze showroom tijdelijk gesloten. U kunt gewoon via de website bestellen zoals u dat gewend bent. Voor 23:59 besteld? Dan versturen we uw pakket vandaag nog. 
Voor informatie over bestellen of onze producten kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Bedankt voor uw begrip,

Team Ledstores