Menu
EUR

Kantoorverlichting

Kantoorverlichting is cruciaal voor productiviteit en welzijn op de werkvloer. Op deze pagina vindt u energiezuinige LED oplossingen voor kantoren die voldoen aan de kwaliteitseisen voor een optimale werkomgeving.

LED verlichting voor kantoren

Wilt u de productiviteit en het welzijn van uw medewerkers verhogen? Goede kantoorverlichting is essentieel voor het creëren van een optimale werkomgeving in kantoorruimtes, omdat het directe invloed heeft op de productiviteit, het comfort en de gezondheid van medewerkers. Juiste led verlichting speelt hierbij een cruciale rol, omdat het zorgt voor de juiste helderheid, gelijkmatige verdeling en aanpasbaarheid. Of wilt u dat uw klanten/ patiënten zich ontspannen en op hun gemak voelen in plaats van verblind en gestrest? Bij LED kantoorverlichting komen verschillende aspecten aan bod die zorgvuldig overwogen moeten worden. Een led paneel is een populaire keuze voor algemene verlichting vanwege de energiezuinigheid en de mogelijkheid om aanbevolen luxniveaus te bieden.

Allereerst zijn er diverse lichtbronnen die in kantoren worden gebruikt. LED verlichting is populair vanwege de energiezuinigheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. TL-verlichting werd traditioneel veel gebruikt, maar wordt steeds vaker vervangen door LED verlichting, vanwege de betere efficiëntie. Het vervangen van tl buizen door led tl buizen kan een aanzienlijke verbetering in efficiëntie opleveren, met opties voor verschillende soorten ballasten. Led buizen zijn bovendien flikkervrij, wat belangrijk is om vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Halogeenlampen geven warm licht, maar zijn minder energiezuinig dan LED’s. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tl armaturen te vervangen door LED alternatieven, wat een efficiënte oplossing biedt voor systeemplafonds. Er zijn verschillende typen verlichting die specifiek in kantoren kunnen worden toegepast:

Goede verlichting kan de productiviteit verhogen, maar slechte verlichting kan juist een negatieve invloed hebben op de gezondheid, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en oogongemakken, en de productiviteit verminderen. Door deze verlichtingsoplossingen te combineren, zorgt u voor een goed verlichte, comfortabele en veilige kantooromgeving.

Voordelen van LED Verlichting voor kantoren: energie efficiëntie

Bespaar kosten en verhoog de energie-efficiëntie:

√ Hetzelfde of een hoger lichtrendement als conventionele lampen, terwijl ze energiezuiniger en kostenefficiënter zijn (bespaar tot 60% van de energiekosten!)

√ Minder onderhoud en schoonmaakkosten nodig

√ Concurrerende prijzen

Verhoog de productiviteit en het welzijn van uw medewerkers:

√ Minder belasting voor de ogen dankzij beter zicht, minder schaduwen en een betere verspreiding van het licht

√ Verbeterde concentratie, minder inwendige spanning en minder vermoeidheid door niet-knipperende verlichting

√ De juiste verlichting is cruciaal voor het verbeteren van werkcomfort, wat direct bijdraagt aan de productiviteit en het algemene welzijn van medewerkers. Slechte verlichting kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en verminderde productiviteit. Het is belangrijk dat kantoorverlichting voldoet aan specifieke normen zoals NEN-EN 12464-1 om verblinding op schermen te verminderen en de concentratie te verbeteren.

Verbeterde klant/patiënt/werknemerstevredenheid:

√ Een beter humeur dankzij een aangenamere sfeer en meer visueel comfort

√ Differentiatie ten opzichte van de concurrentie door modernere en duurzamere werkplekken

Suggestie: laat uw medewerkers beslissen over hun voorkeur voor lichtkleur/dimniveau om hun betrokkenheid te vergroten!

Waar moet je op letten bij het kopen van kantoorverlichting

Bij de aanschaf van kantoorverlichting is het essentieel om rekening te houden met de NEN-EN 12464-1 normering. Deze norm, uitgevaardigd door de Europese Unie, stelt specifieke eisen aan de verlichting in werkomgevingen. Voor elke werkplek moeten de volgende aspecten worden nageleefd:

Het is cruciaal dat kantoorverlichting voldoet aan deze normen en standaarden om een optimaal werkende omgeving te creëren. Daarnaast is het belangrijk om verlichting voor specifieke taken bij individuele werkstations te overwegen, aangezien dit de visuele helderheid kan verbeteren en oogvermoeidheid kan verminderen, wat uiteindelijk leidt tot een verhoogde efficiëntie bij het uitvoeren van taken. Slimme verlichting systemen, zoals DALI-gestuurde LED-armaturen, kunnen automatisch in- en uitschakelen en dimmen op basis van bewegingsdetectie en activiteit in de ruimte, wat bijdraagt aan energiebesparing en gebruiksgemak.

Daarnaast geldt dat kantoorgebouwen vanaf 1 januari 2023 verplicht zijn om minimaal een energielabel C te hebben. Dit energielabel moet altijd duidelijk worden vermeld in de productspecificaties. Bedrijven kunnen profiteren van de Energie-Investeringsaftrek (EIA), wat investeringen in energiezuinige kantoorverlichting financieel aantrekkelijker maakt. Hierdoor wordt de overstap naar efficiëntere verlichting niet alleen een kwestie van naleving van wetgeving, maar ook een kostenbesparende maatregel.

Advies bij het kopen van kantoorverlichting

Verblinding (UGR)

Kantoorverlichting moet een UGR-waarde (Unified Glare Rating) van minder dan 19 (UGR<19) hebben. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zonder hinder of klachten zoals hoofdpijn en verblinding kunnen werken. In andere ruimtes zoals kantines en hallen, mogen hogere UGR-waarden worden gebruikt. Goede verlichting is essentieel om verblinding te voorkomen en comfort te garanderen.

Kleurweergave (CRI)

De kleurweergave-index (CRI) van kantoorverlichting moet minimaal 80Ra zijn. LED-verlichting voldoet standaard aan deze norm. Een CRI van 80-89Ra biedt een goede kleurweergave, terwijl een CRI van 90-99Ra zorgt voor een perfecte weergave van kleuren, vergelijkbaar met natuurlijk daglicht. Dit is vooral nuttig in omgevingen waar kleurkritische taken worden uitgevoerd, hoewel het voor standaard kantoorwerk niet noodzakelijk is.

Lichtkleur

Voor kantooromgevingen wordt koel wit licht (4000K) of daglicht wit licht (6000K) aanbevolen. Deze kleurtemperaturen bevatten hoge blauwwaarden die het lichaam helpen wakker te blijven en de concentratie bevorderen. Voor standaard kantoren is 4000K meestal voldoende. Voor gedetailleerd werk, zoals technische tekeningen, is 6000K ideaal omdat het overeenkomt met natuurlijk daglicht.

Andere kantoorruimtes, zoals kantines en gangen, kunnen beter verlicht worden met warmere lichtkleuren (2700K of 3000K). Ruimtes met veel natuurlijk licht kunnen worden verlicht met 2700K, terwijl ruimtes met weinig natuurlijk licht beter af zijn met 3000K voor een ontspannen sfeer.

LED productaanbevelingen voor kantoren

LED Panelen

LED Panelen stralen zacht en niet verblindend, maar toch helder en uitgebreid licht uit, coventionele plafondverlichting valt hier nauwelijks mee te vergelijken. Wij bieden hoogwaardige, maar voordelig geprijsde LED Panelen in verschillende maten en lichtkleuren aan. U kunt ze direct in een rasterplafond installeren (standaard 60x60cm) of het paneel met onze bevestigingsframes of ophangsystemen aan uw plafond bevestigen. Al onze LED Panelen zijn optioneel dimbaar (inclusief de kleurwisseloptie RGB+CCT), waarmee u de sfeer en stemming in uw kantoorruimtes nog beter kunt regelen. Houd er rekening mee dat al onze panelen spatwaterdicht zijn.

LED Downlight

Dit type inbouw plafond verlichting is in vergelijking met LED Panelen flexibeler te plaatsen door de kleinere afmetingen. Ze zijn ook iets helderder en minder diffuus verlicht. LED Downlights zijn meestal rond van vorm, maar we bieden ook vierkante opties in ons assortiment aan. Al onze LED Downlights zijn gemakkelijk dimbaar te maken - met een dimschakelaar of met een afstandsbediening, als u kiest voor een RGB+CCT LED Downlight die van kleur verandert.

Lineaire Verlichting

Het voordeel van lineaire verlichting is dat er veel verschillende mogelijkheden zijn met betrekking tot het installeren en vormgeven van de verlichting. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!