Menu
EUR

LED Panelen

LED panelen zijn zeer geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld kantoorruimten, klaslokalen en vergaderruimten. Op Ledpaneelgroothandel zijn veel verschillende soorten panelen verkrijgbaar. U vindt al onze LED panelen & informatie op deze pagina. 

Wat is een LED lichtpaneel?

LED panelen zijn vierkante of rechthoekige panelen die bevestigd kunnen worden aan het plafond. LED panelen kunnen worden ingebouwd in een systeemplafond of worden bevestigd in een opbouwframe. De panelen kunnen op verschillende manieren worden bediend. Bedien uw LED paneel met afstandsbediening, wandbediening of via uw telefoon. 

Het is ook mogelijk om de panelen te dimmen. Hier is een dimbare driver voor nodig. Onze lichtpanelen zijn geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes. LED lichtpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en verschillende lichtkleuren. 

Verschillende soorten LED panelen

Wij hebben een ruim assortiment aan LED panelen. Hieronder vindt u een overzicht van de soorten panelen die wij aanbieden.  

Standaard Lumen Panelen
Onze standaard lumen panelen worden verkocht in de formaten 30x30, 30x60, 60x60, 62x62 & 30x120. Deze panelen zijn behoorlijk laag in zowel het verbruik als de aanschafprijs. De panelen worden aangeboden in alle verschillende wit kleurtemperaturen. De panelen gaan minimaal 50.000 branduren mee. De panelen zijn te herkennen aan de kleur zilver. Daarnaast hebben de panelen de optie om te dimmen.

High Lumen panelen
De high lumen panelen zijn te verkrijgen vanaf een afmeting van 60x60, in alle kleurtemperaturen wit. Deze panelen produceren tussen de 100 en 120 lumen per watt. De panelen hebben een IP waarde van 41 en zijn voorzien van een witte of zilveren omranding. Daarnaast zijn de panelen als optie dimbaar. De panelen gaan minimaal 50.000 branduren mee en zijn laag in verbruik.

High Lumen V2 panelen
De high lumen versie 2 panelen zijn te verkrijgen in elk formaat. De panelen hebben een zeer grote lichtopbrengst, ze produceren allemaal 125 lumen per watt. Daarom komen deze panelen ook in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek. De panelen worden aangeboden in alle verschillende wit temperaturen en zijn voorzien van een wit frame. Tevens zijn de panelen ook allemaal dimbaar als optie.

Back-lit panelen
Onze back-lit panelen zijn aan te schaffen in de kleur helder wit (4000K) en in de afmetingen 60x60 en 30x120. De back-lit panelen produceren 100 lumen per watt en gaan 50.000 branduren mee. De panelen zijn licht in gewicht en zuinig in verbruik. De reden dat deze panelen zo licht zijn heeft ermee te maken dat de LED chips aan de achterkant van het paneel zijn gevestigd. Hierdoor ontstaat er een efficiënte lichtstroom, omdat er minder lichtstroom verloren raakt. Deze panelen zijn niet dimbaar.

URG 19 panelen
De UGR19 panelen worden veel gebruikt in kantoorruimtes. Dit komt doordat de panelen een ugr waarde hebben die gelijk is aan of lager is dan 19, hierdoor is het paneel vrij van verblinding. Dit paneel is te verkrijgen in de afmetingen 60x60, 62x62 en 30x120 in alle verschillende wit temperaturen. Dit paneel levert tussen de 100 en 120 lumen per watt en gaat 50.000 branduren mee. De UGR19 panelen hebben daarnaast ook nog de optie om te dimmen.

Wat houdt lux in?

Lux is het aantal Lumen dat op een bepaald oppervlakte schijnt. Dit wordt ook wel de lichtsterkte genoemd. Lux staat gelijk aan 1 Lumen per vierkante meter (m²). Toch verschilt de lichtsterkte snel door bijvoorbeeld de hoogte waarop de lamp komt te hangen. Des te hoger de lamp te hangen komt des te minder de lichtsterkte wordt. Als de afstand van de lichtbron verdubbelt dan daalt de luxwaarde in het kwadraat. Om het aantal lux dat op een oppervlakte valt te berekenen, deelt u het aantal lumen door de oppervlakte die hiermee verlicht.

De lichtkleur van LED panelen

De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin. De volgende kleurtemperaturen zijn verkrijgbaar:

Daarnaast zijn er ook RGB+CCT panelen verkrijgbaar. Deze panelen kunnen alle kleuren vormen en alle tinten wit. 

Een 3000K LED paneel geeft een warme kleur wit licht. Het zorgt voor een gezellige sfeer. Een 4000K paneel geeft een helder wit licht. Een 6000K LED paneel geeft een koud wit licht. Deze kleurtemperatuur komt het meest in de buurt van natuurlijk daglicht. Deze kleurtemperatuur is zeer geschikt wanneer goed zicht belangrijk is.

De verschillen tussen de kleurtemperaturen:

Diverse maten LED panelen kopen

Onze LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk:

LED panelen met afmetingen van 60x60cm zijn het meest gangbaar. Deze panelen zijn ideaal voor systeemplafonds.

LED panelen kunt u eenvoudig online bestellen bij Ledpaneelgroothandel. De panelen worden vanaf €99,95 excl BTW binnen Europa gratis verzonden. Bestelt u op werkdagen voor 20:00 uur? Dan worden de panelen de volgende dag al geleverd. 

Voordelen van LED lichtpanelen

LED panelen hebben vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Het is bijvoorbeeld een goede vervanging voor TL buizen op kantoren. LED panelen zijn namelijk veel energiezuiniger. Dit is gunstig voor het milieu en tevens kan er veel geld mee bespaard worden. Ook gaat LED veel langer mee dan traditionele verlichting. Een LED paneel gaat gemiddeld 50.000 branduren mee. Het hoeft daarom bijna nooit vervangen te worden. 
 

Installatie van LED panelen

Een LED paneel kan op verschillende manieren worden gemonteerd. De meest gebruikte optie is om de panelen in een systeemplafond te plaatsen. Tevens is het mogelijk de panelen te monteren door middel van een opbouwframe of om de panelen op te hangen met behulp van een ophangset

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!