Menu
EUR

LED TL Buizen

LED TL Buizen zijn een energiezuinige vervanging voor traditionele TL verlichting. Het is mogelijk om uw oude TL buizen te vervangen door LED TL doordat deze in het armatuur van de traditionele TL verlichting passen. Hieronder kunt u kiezen welke lengte LED TL u nodig heeft en welke lichtkleur u nodig heeft. Het is ook mogelijk om voor een waterdichte oplossing te kiezen. 

LED TL buizen zijn geschikt voor alle soorten ruimtes. We zien ze vaak terug in garages, werkplaatsen of schuren. LED TL verlichting komt echter ook goed tot zijn recht in overige ruimtes. 

Hier vindt u al onze LED TL buizen en toebehoren. Ook vindt u hier uitleg over onze LED TL producten en een installatie instructie. 


LED TL 

Onze LED TL buizen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen::

De TL producten die Ledpaneelgroothandel aanbiedt zijn T8 LED TL buizen. Dit is het meest gangbare formaat. 

Alle T8 LED TL's hebben een mat afdekraam en een aluminium rug. In tegenstelling tot traditionele TL verlichting, wordt het licht enkel naar beneden afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de LED TL buis efficiënter gebruik maakt van de lichtopbrengst. De netto lichtopbrengst is daardoor vergelijkbaar met die van traditionele TL verlichting. 
 

Onze LED TL verlichting is beschikbaar in verschillende lichtkleuren, namelijk:


Wilt u meer informatie over lichtkleuren? In deze blog over kleurtemperaturen leest u over de verschillende lichtkleuren en de toepassing ervan in verschillende ruimtes. 


Wat is TL?

TL is de afkorting voor het Franse woord ‘tube luminescent’ (lichtgevende buis). Het wordt ook wel een fluorescentielamp genoemd. Dit betekent dat de lamp licht geeft door een fluorescerende laag op te lichten. Dit gebeurd onder invloed van ultraviolette straling. Deze straling wordt opgewekt door gasontlading in de lamp. 

Een duurzamer alternatief voor TL buizen is LED TL. Deze LED buizen passen in het armatuur van de traditionele TL buizen en kunnen dus makkelijk vervangen worden.
 

Voordelen van LED TL

TL buizen worden gebruikt op veel verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan garages, kantoren en scholen, maar ook aan keukens en badkamers. Door deze conventionele TL verlichting te vervangen door LED TL verlichting kan er veel energie (en geld) bespaard worden. Wanneer u uw conventionele TL verlichting vervangt door LED TL buizen, zult u minimaal 55% besparen op het stroomverbruik. Dit doet geen afbreuk aan het lichtrendement. LED TL is namelijk erg energie-efficiënt. Ook is de levensduur erg lang, namelijk 50.000 branduren, en zijn de onderhoudskosten erg laag. Het is een investering om TL verlichting te vervangen door LED TL, maar door alle voordelen wordt dit vaak binnen een half jaar al terugverdiend. LED TL is daarom een optimale en duurzame vervanging voor conventionele TL verlichting. 

Onderaan deze pagina vindt u een instructie over het installeren van LED TL buizen.

 


LED TL Buizen installeren

Hieronder volgt een instructie die duidelijk maakt hoe u uw oude TL verlichting in enkele stappen eenvoudig en snel kunt vervangen door onze LED TL buizen.

Armatuur met 1 of meer TL buizen:

 1. Schakel de elektriciteit uit

 2. Haal de oude TL verlichting eruit

 3. Verwijder de starter (indien aanwezig)

 4. Verwijder het voorschakelapparaat

 5. Verplaats de FASE draad en de NUL draad naar 1 kant van het armatuur in het voetje/houder (De LED TL heeft maar aan 1 kant stroom nodig.)

 6. Plaats de LED TL in het armatuur - met L N Input op het voetje aan de stroomkant

 7. Schakel de elektriciteit weer in


Armatuur met 1x TL buis met starter:

Deze kan één-op-één vervangen worden middels de LED starter.

U mag uiteraard ook gewoon het bovenstaande stappenplan volgen. Beide stappenplannen zijn mogelijk.

 1. Schakel de elektriciteit uit

 2. Haal de oude TL buis eruit

 3. Vervang de oude starter door de nieuwe meegeleverde LED starter

 4. Plaats de LED TL buis

 5. Schakel de elektriciteit weer in

   

  Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!