Menu
EUR
Hoe installeer je een LED paneel met een ophangset

Hoe installeer je een LED paneel met een ophangset

Door: Erik Reacties: 0

Onze universele ophangset is specifiek ontwikkeld om elk type LED paneel goed te kunnen monteren aan plafonds van uiteenlopende materialen, zoals beton, hout, of gipsplaat. Met de verstelbare ophangkabels biedt deze set een veelzijdige oplossing, perfect voor zowel vakmensen als doe-het-zelf-liefhebbers. De ophangset maakt het eenvoudig om LED panelen van verschillende afmetingen te monteren, waardoor het mogelijk is om een LED paneel in elke ruimte te installeren.

De ophangset bestaat uit:

 • 4x 100 cm RVS kabels 
 • 4x musketonhaken
 • 4x driehoekige ringen 
 • 4x plafondnok
 • 4x schroeven
 • 4x pluggen

Voor een succesvolle installatie van uw LED paneel met behulp van onze ophangset, zijn er een aantal benodigdheden die u klaar moet hebben liggen. Om aan de slag te gaan, zorg ervoor dat u de volgende benodigdheden bij de hand hebt:

 • LED paneel (30x30 cm, 60x60 cm, 30x120 cm en 60x120 cm)
 • Boormachine
 • Schroevendraaier
 • Meetlint
 • Potlood

Hieronder vind u een eenvoudig te volgen stappenplan voor het installeren van u LED paneel met onze ophangset:

 1. Identificeer de Installatieplek: Bepaal eerst waar u het LED paneel wilt ophangen. Houd rekening met de plaatsing van lichtschakelaars en stopcontacten.

 2. Treffen van Voorbereidingen: Als uw LED paneel een RBG+CCT of CCT model is, zijn de driehoekige hoekplaatjes al vooraf bevestigd, waardoor u deze stap kunt overslaan. Bij andere modellen draait u de schroeven aan de rand van het LED paneel los. Plaats vervolgens de driehoekige ringen op gelijke afstand van elkaar en zet ze vast met de schroeven.

 3. Markeer de locatie op het plafond: Meet de afstand tussen de driehoekige ringen op het LED paneel en markeer deze afstanden op het plafond waar u het paneel wilt installeren.

 4. Installeer de plafondnokken: Boor gaten op de gemarkeerde locaties op het plafond. Als u werkt met betonnen plafonds, gebruik dan speciale pluggen. Plaats eventueel een plug in elk gat om een solide basis te garanderen. Schroef daarna de meegeleverde plafondnokken op hun plaats.

 5. Bevestig de kabels aan de plafondnokken: Maak de RVS-kabels vast aan de plafondnokken. Dit doet u door de metalen draaikop, die zich aan het uiteinde van de RVS-kabel bevindt, aan de plafondnok te draaien. Zorg dat de kabels goed vastzitten en dat ze op dezelfde lengte zijn ingesteld om ervoor te zorgen dat het LED paneel recht hangt.

 6. Bevestig de kabels aan het LED paneel: Vervolgens bevestigt u de RVS-kabels aan het LED paneel door de aan de kabels bevestigde musketonhaken aan de driehoekige ophanghaakjes van het paneel te koppelen.

 7. Positioneer de driver: Plaats de meegeleverde driver bovenop het paneel.

 8. Controleer de installatie: Controleer of het LED paneel stevig en recht hangt. Zet daarna de stroom weer aan en controleer of het paneel correct functioneert.

Vergeet niet om altijd de stroom uit te schakelen bij de hoofdschakelaar voordat u begint met de installatie om elektrische schokken te voorkomen. Het is ook een goed idee om de instructies van de fabrikant te volgen, omdat deze specifieke aanwijzingen kunnen bevatten voor uw specifieke LED paneel en ophangset.


Heb je vragen of hulp nodig bij het installeren?

Neem contact op met onze klantenservice via [email protected] of +31202600008. Wij helpen je graag verder! Wil je grotere aantallen bestellen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!