Home Inspiratie: planten en LED buitenverlichting

Inspiratie: planten en LED buitenverlichting

Inspiratie: planten en LED buitenverlichting
LED verlichting is niet alleen ideaal om binnenruimtes mee te verlichten, maar kan ook heel goed buiten worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in een tuin, verlichting op het terras van een restaurant of verlichting van de gevel van een kantoor. De mogelijkheden zijn eindeloos en het zou daarom kunnen dat u hier nog geen duidelijk beeld van heeft. LED buitenverlichting kan zorgen voor een heel mooi en sfeervol effect. Daarnaast zorgt het voor meer veiligheid en is het ook nog eens energiezuinig. Er zijn veel verschillende toepassingen van LED buitenverlichting. In deze blog bespreken we een aantal van deze toepassingen zodat u hier een duidelijk beeld van krijgt en inspiratie op kunt doen.
 

Toepassingen van LED buitenverlichting

Verlichting van bomen en planten
Bomen zijn vaak één van de mooiere elementen van bijvoorbeeld een tuin of binnenplaats. Om deze ook in het donker op te laten vallen kunnen bomen verlicht worden met spots of breedstralers. Verlichting gericht op de bladeren van een boom zal zorgen voor een heel mooi effect. De LED verlichting wordt op de grond geplaatst en omhoog gericht. Een border met planten is te verlichten met tuinlampen of spots die tussen de planten worden geplaatst. Plaats de lampen op een speelse manier in verschillende richtingen om de planten vanuit verschillende hoeken te belichten. Dit geeft een leuk effect van licht en schaduwen. De planten komen zo helemaal tot leven in het donker. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld warm wit licht, maar ook voor RGB. Hiermee kunnen alle kleuren worden gevormd en naar wens worden aangepast.


Terrasverlichting

Op een terras wordt meestal veel tijd doorgebracht. Het is daarom belangrijk dat het er ook in de avond wanneer het donker is gezellig en sfeervol uit ziet. Het is mogelijk uw terras te verlichten door spots te plaatsen in bijvoorbeeld de hoeken of langs de randen van het terras. Is er een overkapping? Dan zijn de mogelijkheden nog groter. Denk aan verlichting langs de wanden of aan het plafond. Gebruik bijvoorbeeld warm witte LED downlights aan het plafond voor een sfeervolle en luxe uitstraling. Zo is het ook ‘s avonds de perfecte plek om te ontspannen.

Verlichting van paden en opritten

Wanneer paden in bijvoorbeeld een tuin verlicht worden zorgt dit niet alleen voor een mooi effect, maar het is ook nog eens ideaal om in het donker makkelijk de weg te vinden. U kunt dit doen door verlichting, zoals LED tuinlampen of LED spots, langs de randen van een pad te plaatsen. Ook is het mogelijk om opstapjes en trapjes te verlichten. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld LED strips gebruiken. Het zorgt voor een mooi effect én voor meer veiligheid. Een andere mogelijkheid is het verlichten van opritten. Een verlichte oprit zorgt ervoor dat het eenvoudig wordt om uw auto te parkeren wanneer het donker is.

Gevelverlichting

LED verlichting kan worden gebruikt om de gevel van een huis, hotel, restaurant, winkel of bedrijf te verlichten. Het zou kunnen dat een gevel zo mooi is dat u deze ook in het donker wilt laten opvallen. Een andere optie is dat u het logo of de bedrijfsnaam op de gevel wilt verlichten. Ook dit is mogelijk met LED verlichting. Een gevel kan verlicht worden met ‘uplighters’, zoals breedstralers of met ‘downlighters’.


LED buitenverlichting voor meer veiligheid

Zoals eerder genoemd zorgt de verlichting van paden en opstapjes voor meer veiligheid in de tuin. Wanneer deze goed zichtbaar zijn in het donker is het makkelijker de weg te vinden en zult u minder snel struikelen over bijvoorbeeld een trapje. Een ander groot voordeel is dat een verlichte tuin minder aantrekkelijk is voor inbrekers. Ook verlichting bij de voordeur zorgt er voor dat inbrekers minder snel een poging zullen doen om naar binnen te gaan.
 

Waterdichte LED verlichting

Belangrijk bij buitenverlichting is dat deze waterdicht of spatwaterdicht is zodat het niet kapot gaat wanneer het regent of vochtig wordt. Ledpaneelgroothandel biedt verschillende soorten buitenverlichting aan. Denk bijvoorbeeld aan waterdichte LED strips, breedstralers, waterdichte armaturen en speciale tuinlampen. Voor meer informatie over waterdichte LED verlichting leest u deze blog over IP waarden. In deze blog wordt het duidelijk welke mate van bescherming LED verlichting nodig heeft op verschillende plaatsen.

  Annelies     23-05-2019 16:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Snelle verzending binnen 24 uur
Retourneren binnen 30 dagen
Meer dan 23.000 Reviews
Beste kwaliteit / prijs garantie
veilig betalen thuiswinkelwaarborg

© 2012 - 2020 - Ledpaneelgroothandel.nl
Beoordeling door klanten: 8,8 / 10 - 23.564 Beoordelingen

Besparingscalculator
Informatie
Aantal te vervangen spots
Wattage huidige spots
Wattage Led spots
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Verbruik / Kosten
Huidige verlichting:
 
kWh
 
Ledverlichting:
 
kWh
 
 
U Bespaart p/jaar:
 
kWh
 
Gemiddelde levensduur non-stop gebruik
  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71
 
               
1 Lamp per jaar Verbruik     Stroomkosten
Verbruik 1 gloeilamp
 
kWh
 
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 

 

Sluiten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.